Laminált padló és falburkolat összhangja

A Szilárd utcai referenciánk esetében jól látszik mennyire fontos, hogy a laminált padló és falburkolat összhangja meglegyen.

Jelen esetben a laminált padló és a falburkolat színhatásának összhangja az, amely harmonikus és egymáshoz illő, egymást kiegészítő teret hoz létre.

A fentiek mellett ez a referenciamunkánk jó példa arra is, hogy bemutassuk, amit nagyon sokszor hangsúlyozunk. Azaz, hogy a padló lefektetése során előnyös, ha az ablakra merőlegesen helyezzük le a laminált padlólap egyes paneljeit.

Így a fény megfelelően világítja meg a laminált padlót. Ezáltal annak jól láthatóvá válik a mintázata, a színe a természetes fény hatására. Ha pedig ezek a pontok találkoznak, akkor célszerű a kisebb tereket optikailag szélesíteni.

A Szilárd utcai referenciánk esetében jól látszik mennyire fontos, hogy a laminált padló és falburkolat összhangja meglegyen.

A jól választott laminált padló nem csak a terhelhetőség és igénybevétel szempontjából elengedhetetlen, hanem azért is mert megteremti az összhangot a tér többi eleme között. Jelen esetben a laminált padló és a falburkolat színhatásának összhangja az, amely harmonikus és egymáshoz illő, egymást kiegészítő teret hoz létre. A választott laminált padló enyhén vörös árnyalatában visszatér a nyers téglát imitáló falburkolat eleme.

A fentiek mellett ez a referenciamunkánk jó példa arra is, hogy bemutassuk, amit nagyon sokszor hangsúlyozunk. Azaz, hogy a padló lefektetése során előnyös, ha az ablakra merőlegesen helyezzük le a laminált padlólap egyes paneljeit. Így a fény megfelelően világítja meg a laminált padlót. Ezáltal annak jól láthatóvá válik a mintázata, a színe a természetes fény hatására. Ha pedig ezek a pontok találkoznak, akkor célszerű a kisebb tereket optikailag szélesíteni.

Mi az egyetlen probléma ezeken a képeken? Az, hogy az építkezés kosszal és piszokkal jár, így bár kollégáink a lehető legnagyobb tisztaságot hagyják maguk után a laminált padló használatbavétel előtti tisztítása mindig a tulajdonos egyik első feladata. Az is jól látszódik, hogy az egyes építkezési fázisok cseréje nem mindig szerencsés. Festeni például mindig laminált padlózás előtt célszerű.

Szakértelem

Közzétéve

április 22, 2021

Pin It on Pinterest