Önnek is nehézséget okoz, ha arról kell döntenie, milyen fajta padlót lehet vagy érdemes használni különböző helyiségekben?

 

Tudjuk, milyen nehéz döntés ez! Ezért megkértük a Padlófutár vezetőjét, Balogh Istvánt, hogy segítsen ki bennünket néhány információval és árulja el a legfontosabb tudnivalókat, amik padlóválasztás során hasznosak lehetnek. Miután elhatároztuk, hogy új padlóra van szükségünk az első dolog, amiről döntenünk kell az, milyen fajta padlót szeretnénk vásárolni. Ehhez tudni kell azt is, hogy a különböző padlóknak milyen tulajdonságai vannak és hova, mit érdemes választani.

Padló választás - Elegance Szil Kronofix laminált padlóLétezik a szőnyegpadló, ami nagyon praktikus, viszont nehezebben takarítható, mint a laminált padló. A kőlap nagyon szép, de nagyon hideg tehát csak olyan helyen érdemes ezt használni, ahol az ember nem mezítláb szeretne járkálni. A linóleum egy olcsóbb megoldás, de még idegenkednek tőle az emberek, így bárki otthonában sokkal esztétikusabb választásnak bizonyul a laminált padló. Sőt akkor is jó választás, ha a gyorsaság a fontos számunkra és modernebb beállítottságúak vagyunk. Mert ez eredeti parkettára hajazó laminált padló is lehet vintage stílusú csak jól kell választani az óriási kínálatból.

Ha a sokszínű és ugyanakkor nagyon előnyös laminált padló mellett döntünk, akkor még van pár szempont, amit érdemes figyelembe venni a továbbiakban.

Milyen helyiségbe kerül a padló? Fontos kérdés ez mivel, az előszobától a hálószobán át a fürdőszobáig szinte mindenhova lehet laminált padlót tenni, de jó tudni, hogy nem mindegy, milyet hova teszünk. Ami teljesen megfelel a hálószobába az nem biztos, hogy a konyhában is helyt áll majd.

Milyen igénybevételű a helyiség? Talán ez az egyik legfontosabb szempont, amit figyelembe kell vennünk. Az emberek a nappalit használják általában a legtöbbet, tehát ide egy erősebb kopásállóságú padlóra van szükség, míg a konyhában sokszor lecsöpöghet az étel, vagy a víz tehát érdemes aquastop-os padlót vagy kerámialapot választani.

Padló választás - Spreewald Tölgy Kronofix laminált padlóBalogh István szerint „A leggyakoribb hibát a nem megfelelő helységbe nem megfelelő kopásállóságú padló választása jelenti. Például egy üzlethelyiségben minimum 10 mm-es és 33-as kopásállóságú padló szükséges, amit nemzetközi jelölésben AC5-1-el jelölnek. Egy nappaliba nem ajánlatos 32-nél kisebb kopásállóságú padlót választani, mivel ezt a helyiséget általában többet használják. A nappaliba illő padló nemzetközi jelölése: AC4-1. Az én tanácsom mindig az, hogy az erősebb igénybevételű helyiségekbe, mint például a nappali, ahol többen, többet járnak , vagy irodába, ahol gurulós széket használnak, legalább 32-es kopásállóságú (AC4) padlót kell választani. Olyan helyiségekbe, amik kevésbé vannak igénybe véve, elég a 31-es kopásállóságú padló is (AC4). Annak, aki erősebb igénybevételű helységbe választ a laminált padlót, mint például iroda vagy üzlethelyiség, a 33-as kopásállóságú (AC5) padlót ajánlom.”

Padló választás - Itáliai dió Castello laminált padlóMilyen hangulatot szeretnénk adni a szobának? Ugye, mondani sem kell, hogy mennyire fontos egy jó színt és modellt választani?! Ebben nem igazán lehet segíteni, hiszen mindenki magának választ olyat, amit kedvel, amit szeret. A Padlófutár vezetője persze mindig szívesen ad tanácsot, erről is, ha megkérdezik. „Úgy gondolom, hogy a kínálatunkban lévő laminált padlók mindegyike különleges, és más-más hangulatot áraszt. Ebből adódóan fontos megtalálni először a hozzánk és a lakásunkhoz közel álló árnyalatot, majd kiválasztani a mintázatot. Sokszor javaslom, hogy a kiválasztott terméket nappali és megvilágított fényben is nézzük meg, hiszen ez is eltérő hatást okoz; ami pontosan annyira fontos, mint a bútorzathoz történő igazodás. Az egyedi tervek, igények és dizájnálmok megvalósításáról pedig még nem is szóltam.”

A Padlófutár ajánlatai:

Ha Ön saját maga szeretné letenni a padlóját, nyugodtan válassza a Paldófutár termékeit, mivel minden termékünk úgy van kialakítva, hogy egy kis odafigyeléssel bárki könnyen lerakhatja azt. A weboldalunkon egy rövid videót is talál, ami segítségére lehet ebben. Ha úgy gondolja, hogy inkább szakértőre bízná, akkor abban is segíteni tudunk.A fent említett szempontok figyelembevételével a padlóválasztás már nem is olyan ördöngös feladat.

Végül szeretnénk bemutatni egy érdekességet,

amiről már lehet, hogy hallott vagy esetleg magazinokban látta azt. Laminált padló a fürdőszobában. Persze nem egyszerű laminált padlóról van szó, de kinézetre pontosan megegyezik azzal. A vinyl padló teljesen vízálló és könnyen takarítható. Nem utolsó sorban, nagyon jól néz ki és melegebb hangulatot ad a fürdőszobának. A vinyl padló azért is előnyös, mert senkinek nem fagy meg a lába, ha kilép a zuhany alól. Ez az újdonság hamarosan a mi áruházunkban is megjelenik.

Utolsó kérdésünk Istvánhoz az volt, hogy mondja el nekünk, milyen helyiségbe vásárolnak leggyakrabban laminált padlót a Padlófutár lakossági vásárlói. A válasz a hálószoba és gyerekszoba volt, ami nem meglepő, de ki tudja, hogyan változik ez a sok-sok színes vinyl padló megjelenése után.

Pin It on Pinterest