A BinylPRO padlózat fokozottan ellenáll a folyadékoknak több mint száz órán keresztül. Mindezt a szerves maglemezeken lévő integrált vízfröccsenés elleni védelemnek köszönheti.

De ennél a BinylPro padló sokkal többet tud! Ez az a padló, amely az aggodalmaskodókat megszabadítja minden felesleges idegességtől, aggodalomtól. A BinylPro padlók ígérete, hogy többé nem kell aggódni az otthoni kétbalkezesség és az italok felborulása okozta padlókárok miatt, mert ilyenek száműzötten kulloghatnak el valaki más otthonában. Ahol nincs BinylPro padló.

Olyan ez, mint egy varázslat, ezért jöjjön az első varázsszó az ORCA, azaz pontosabban O.R.C.A. Még pontosabban Organic Rigid Coreboard Antistatic, ami egy nedvességvédelmi technológia (moisture defense technology). A víz és a roppant erő miatt maga a mozaikszó a kardszárnyú delfinekre is utal, ezért vannak ezek a padlók sokszor delfines képekkel illusztrálva. Az O.R.C.A. technológia azért szuper, mert egyesíti a biológiai alapú padlók és a hagyományos vízálló padlóburkolatok legjobb tulajdonságait, amikor is a padlók organikus összetevőit speciális technológia segítségével teszik ellenállóvá a folyadékokkal szemben. Ennek következtében válik lehetővé, hogy a BinylPro padlók a megfelelő fektetési utasítások mellett, akár fürdőszobákba is bekerülhetnek, ami korábban csak vinil vagy csempe esetén volt lehetséges.

Az O.R.C.A. technológia azért szuper, mert egyesíti a biológiai alapú padlók és a hagyományos vízálló padlóburkolatok legjobb tulajdonságait

A speciális gyártási eljárás során a farostokat többször mechanikusan feldolgozzák, így különösen kicsi szálakat kapnak. Majd a speciálisan kifejlesztett szerves kémiai kötőanyag a további gyártási folyamat során minden szálat, legyen az bármilyen kicsi is, kapszulaszerűen bezár és elzár a nedvesség elől.

Igen, igen mindez azt jelenti, hogy az alapanyagunk nem műanyag, hanem fa.

A gyártó, a KRONOSPAN Lampertswalde nem csak felhasználja a fákat, hanem 2003 óta aktívan hozzájárul az erdőfelújításhoz fák ültetésével. Ez lehetőséget ad arra, hogy az általuk feldolgozott fa egy részét maguk állítsák elő és rendkívül takarékosan használják fel az erőforrásokat. Újrahasznosítják a viharkárból származó törött, kidőlt fákat, valamint a bútoriparban, parkettagyártásban nem használható ferde és görbe fákat. A cég jelszava: Fából élünk, fával élünk. Akinek fontos a környezetünk védelme és a tudatos vásárlás az jó, ha tudja, hogy a gyártó a dolgok természetéből adódóan óvatosan kezeli a fát. Számukra a fenntarthatóság nem csak divatszó, hanem a vállalati stratégia része. Soha nem jutna eszükbe olyan fát használni alapanyagnak, amely nem fenntarthatóan kezelt erdőkből származik. Ráadásul az általuk használt erdőket az egyesíti, hogy egy régióból származnak. Egyik feldolgozott rönknek sem kell nagy távolságot megtennie, mert ökológiailag ésszerűtlennek tartják, hogy a fát hajóval szállítják az egész világon.

A gyártásból visszamaradt famaradványokat a KRONOSPAN-nál újrahasznosítják a gyártási folyamatban, vagy felhasználják saját, CO2-semleges energiatermelésre. A BinylPRO padló CO2-semleges, mivel az ORCA gyártása még kevesebb CO2-t bocsát ki, mint amennyit maga a fa tárol.

A BinylPro padlók további előnyei

A BINYLPRO padló nem tartalmaz PVC-t és lágyítót. A jól ismert Kék Angyal környezetvédelmi igazolással látták el, amit a Kölni Öko-INSTITUT ítélt oda. A BinylPRO padló a legmagasabb beltéri levegőminőséget is garantálja mert a káros illékonyanyag-kibocsátása nagyon-nagyon alacsony. A+ minősítésű.

A BinylPro padlók további előnyei

Felhasználási osztályuk 23/AC5 lakossági és 33/AC5 közületi (EN13329). Ez azt jelenti, hogy maga a padló rendkívüli strapabírósággal rendelkezik. A padlólapok úgynevezett fózolással vannak ellátva, ami különösen autentikus megjelenést biztosít a BinylPro padló számára. Ezek a padlók antisztatikusak a vinyl padlókkal ellentétben, így nincs statikus elektromos töltés. A már ismert A.B.C. antibakteriális védelem is sajátjuk, amikor is az antibakteriális komfortfelület nem ad esélyt a baktériumoknak a szaporodásra. Az időszakos tisztítással Ön és családja sokkal biztonságosabban élvezheti a mindennapokat. A gyártás során kialakított különleges felülete megvédi a BinylPro padlót a mikrokarcolásoktól, amelyeket olyan erős mechanikai igénybevételek okozhatnak, mint a mozgó bútorok, leeső tárgyak vagy a házi kedvencek karmai. Éppen ezért házi kedvencek mellé is jó választás. Az is fontos, hogy a magánlakásokra 30 év, a kereskedelmi területekre pedig 5 év garanciát ad a gyártó.

Dekorjait tekintve vannak natur fa és meleg faszínek, továbbá élethű kőmintázatok közül is választhatunk. Mindehhez járul még egy kiváló hőstabilitás és fényállóság (6-os besorolás), aminek köszönhetően ez a padló még a télikertekben és a padlótól a mennyezetig érő ablakokkal rendelkező szobákban is sokáig gyönyörű marad. Ráadásul 1clic 2go pure beépítési rendszerrel pillanatok alatt felszerelhető és nincs szükség műanyag betétcsíkokra.

A gyártás során kialakított különleges felülete megvédi a BinylPro padlót a mikrokarcolásoktól, amelyeket olyan erős mechanikai igénybevételek okozhatnak

Krono Binyl Pro 1525 Quicksilver vízálló laminált padló osztályozása 33-as, tehát nagyon ellenálló

Krono Binyl PRO 1521 Tortona Oak vízálló laminált padló megjelenése kellemes és barátságos - enteriőrben

A Binyl Pro 1526 Brecon Slate vízálló laminált padló márványhatású és kisebb panelméretű

Krono Binyl PRO 1517 Fairland Oak vízálló laminált padló használatban nedvesség elleni védelemmel

Pin It on Pinterest