Az egészséges és élhető otthon a padlónál kezdődik.

 

Nem városi legenda, hogy a laminált padló határozottan jobban bírja a háziállatokat és fokozottan állatbarát. Az ilyen padlókat úgy tervezték, hogy strapabíróak és szépek is legyenek egyszerre. Mivel a laminált padlók innovációja folyamatos, természetes, hogy az igények és a fejlesztések a velünk élő kedvenceket, a velük való együttélést is figyelembe veszik.

Egyes padlólapok nagy sűrűségű magja segít ellenállni a horpadásoknak és a benyomódásoknak. Mások felülete mikrokarcolások ellen védett és vannak olyanok is, amelyek ellenállnak a nedvességnek vagy vízállóak. A legjobb típusú állatbarát padlók kutyák, macskák és még az örökmozgó családok, gyerekek számára is előnyösek.

A legfontosabb, hogy olyan állatbarát terméket válasszunk, amely strapabíró, tartós és könnyen tisztítható. Aztán jöhetnek az egyéni preferenciák, mint például a tapadás vagy a zajcsökkentés.

 

Milyen padlótípusokat javaslunk házikedvencek mellé?

 

Vinyl padló

A vinyl padlók között is a Rocko vinyl padló a legjobb erre a célra, az állatbarát padlók közül. Első előnye a tartósság. Mert ez a típusú padló képes ellenállni a háziállatok mindennapi életében előforduló eseményeknek, körülményeinek (ugrálás, zuhanás, tárgyak leesése), továbbá roppant ellenállóak a folyadék kiömlésekkel és a karcolásokkal szemben.

A vinyl padlók tisztítása és karbantartása egyszerű, rendszeres söprést és alkalmankénti felmosást igényelnek. A Rocko vinyl padlók rendelkeznek egy antisztatikus bevonattal, amely nem vonzza a port, ezért a földön feküdni és hosszabb ideig ott tartózkodni a gyerekek számára, allergiások számára is kényelmes lehet.

A vinyl padlók között is a Rocko vinyl padló a legjobb erre a célra, az állatbarát padlók közül.

Bár a vinyl ellenáll a kisállat-baleseteknek, de azért a házi kedvencek vizeletének hosszan tartó expozíciója beszennyezheti és károsíthatja a padlót, ezért fontos, hogy minden balesetet azonnal kezeljen.

Több termék csúszásmentes felülettel rendelkezik, ami segíthet a féktelen rohangálás és az általa okozott csúszásos károk csillapításában. A vinyl padlók előnyei még, hogy felületük meleg tapintású, kiváló a zaj- és lépéshang csillapításuk. Kopásállóságuk a legmagasabb AC6, kereskedelmi osztályozásuk még a kereskedelmi területeken is a legmagasabb 34-es. A hab a tortán az A.B.C. antibakteriális bevonat, amely gátolja a baktériumok szaporodását.

Ismerje meg ezeket a termékeket!

 

Krono Original Atlantic

 

Az Atlantic kollekció a MO.RE! (moisture resistance) technológiának köszönhetően praktikusabbá és ellenállóbbá vált a mindennapos használat során. Kiömlött, kifröccsent valami, vagy hasonló szerencsétlenség történt? Az Atlantic nedvességálló laminált padlók akár 48 órás védelmet is nyújthatnak a padlót ért, enyhe vízkár ellen.

A 2022-es Atlantic nedvességálló laminált padlók A.B.C felületvédelme szintén gátolja a baktériumok megtapadását, résekbe történő lerakodását és elszaporodását. Ennek a padlótípusnak is mikrokarcolás és mindennapos kopás elleni védelmet kapott a felülete. Kopásállósága AC4 és AC5, kopásállósága lakossági használatra 23-as, kereskedelmi használatra 32-es osztályzatot kapott. Az állatbarát padlók között remekül megállja a helyét. Ráadásul a vastagságuk között is válogathatunk.

Az állatbarát padlók között remekül megállja a helyét.

Ismerje meg ezeket a termékeket! 8/32, 10/33 és 12/33

 

Krono Organic Binyl PRO

 

Ezek a típusú padlók az O.R.C.A. technológiának köszönhetően lesznek vízállók (100 h+ fröccsenő víz elleni védelem garantált). Organikus összetevőit speciális technológia segítségével teszik ellenállóvá a folyadékokkal szemben, illetve nem tartalmaz PVC-t és lágyítót sem. Az Organic Rigid Coreboard Antistatic, azaz O.R.C.A. egy nedvességvédelmi technológia egyébként utal a kardszárnyú delfinekre. Az AC5 tartóssági besorolású robusztus felület megvédi a padlót a mikrokarcolásoktól, amelyeket erős mechanikai igénybevételek, leeső tárgyak vagy házi kedvencek karmai okozhatnak. Tartós tulajdonságainak köszönhetően kivételesen állatbarát padlók, amelyek alkalmasak házi kedvencekkel való közös és minőségi életre. Természetesen ebben az esetben is van A.B.C. comfort, azaz antibakteriális védelem és antisztatikusság.

Osztályozása szerint 23, ami azt jelenti, hogy nagymértékű otthoni használatra javasolt. Illetve a kereskedelemben 33 az osztálya, ami azt jelenti, hogy nagymértékű kereskedelmi használatra tervezték. AC5 a kopásállósága. Ez a technológia egyesíti a biológiai alapú padlók és a hagyományos vízálló padlóburkolatok legjobb tulajdonságait

Falpanel - macska elleni védelem

Ismerje meg ezeket a termékeket!

 

Plusz egy ráadás a Rocko falpanel

 

Mert ez ellenáll a karcolásoknak, így leginkább a macska elleni védettsége kimagasló.

Mert ez ellenáll a karcolásoknak, így leginkább a macska elleni védettsége kimagasló. Falpanel - macska elleni védelem

Ismerje meg ezeket a termékeket!

Természetesen semmi nem lehet 100%-ig biztos. Nem csak azért, mert kedvenceink fajra és neveltségi szintre is elkülöníthetőek, hanem azért is, mert otthonunk védelméért mi magunk is felelősek vagyunk. A rendszeres tisztítás, a gyakori söprés, porszívózás eltávolítja a háziállatok szőrét és a port. Az azonnali tisztítás mindig javasolt, legyen szó kisebb kiömlésről vagy állatbalesetről. Érdemes szőnyegeket is letenni nagy forgalmú helyekre, hogy felfogja kedvence mancsaiból a szennyeződéseket, és megelőzze a kopást. Emiatt javasolt a kedvencek rendszeres körömvágása.

Azt is erősen javasoljuk, hogy környezet és állatbarát tisztítószereket használjon, amik nem mérgezőek, és nem károsítják a padlót sem. Mindig olvassa el a címkét, hogy ellenőrizze, hogy a termék állatbarát-e!

Pin It on Pinterest