A gazdaság szintjén az innováció a fejlődés, a növekedés és a versenyképesség kulcsa.

A környezeti innováció (más néven „ökoinnováció”), az innováció egy sajátos formája. Célja a termékek és a termelési folyamatok természeti környezetre gyakorolt ​​hatásának csökkentése. Mint ilyen, csak a közelmúltban jelent meg az innovációs szakirodalomban, ám hatása annál fontosabb. Az innovációk nem a felfedezésen alapulnak. Inkább az alkalmazott kutatás és fejlesztés eredményei, amelyek elméleti tudáson, mérnöki tapasztalatokon és a felhasználói igényekre vonatkozó ismereteken alapulnak. Az egyik ilyen igény pedig a laminált padlók vízállóságának fokozása. Nem véletlen, hogy a modern belsőépítészet világában a fenntarthatóság és a környezetbarátság egyre fontosabb. Az O.R.C.A. szerves padlóburkolat az ökológiai felelősségvállalás és az innovatív dizájn tökéletes kombinációját képviseli. Jellemző példái a binyl padlók. Az O.R.C.A – Organic Rigid Coreboard Antistatic – egy hordozóréteg, ami a laminált padlóra kerül. Ez a technológia a biológiai anyagokat egyedülálló vízálló kezeléssel teszi hatékonyabbá, így a padlók minden körülmények között, fürdőszobától a télikertekig, jól teljesítenek otthonainkban.

Pontosan leírva a folyamatot, a következő történik. A farostokat mechanikusan, többszörösen feldolgozzák egy speciális gyártási eljárás során, hogy különösen kis szálakat kapjanak. A gyártási folyamat egyik szakaszában egy speciálisan kifejlesztett szerves-kémiai kötőanyag a legfinomabb szálakat is körülveszi és elszigeteli a nedvességtől. Ráadásként az is elmondható, hogy ezek a padlók rendkívül ellenállnak a mechanikai igénybevételnek és a mikrokarcolásoknak, így ideálisak házi kedvencekkel rendelkező otthonok számára is. Ami a környezetbarátságot illeti, az O.R.C.A. termékek CO2-negatívak, előállításuk kevesebb CO2-t bocsát ki, mint amennyit a fák elnyeltek. Továbbá a padlóburkolat biológiai alapanyagokból és szerves-kémiai kötőanyagokból készül, így teljesen organikus és PVC-mentes.

 

Az O.R.C.A. biopadló nemcsak egyedi és modern megjelenést kölcsönöz otthonának, hanem hozzájárul egy zöldebb és fenntarthatóbb jövőhöz is. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a szépség és a környezetbarátság kéz a kézben jár.

 

A KronoOriginal MO!RE technológiája nemcsak egyszerű padlóburkolati megoldást kínál. Olyan innovatív megközelítés, amely egyesíti a természetes fa szépségét a nedvességálló tulajdonságokkal. Az Atlantic kollekciók padlói kiváló minőségű Authentic Embossed textúrájukkal tűnnek ki a többi padló közül. Hihetetlenül szépek, mert a legapróbb részletekig utánozzák a fa természetes szerkezetét.

A MO!RE (Moisture Resistant) technológia egy új szubsztrátum-összetételen alapul. Ezáltal a padló lényegesen kevésbé hajlamos a duzzadásra, így jobban ellenáll a víz hatásának, mint a hagyományos laminált padlók.

Az Atlantic 12 kollekció dekorjai kiváló minőségű Authentic Embossed textúrával rendelkeznek, ahol a szinkron pórusok tapintható szerkezetüek és követik a tölgy faerezetét.

Mit tudnak a MO!RE padlók?

 

  • Sokkal nedvességállóbbak, mint a hagyományos laminált padlók.
  • Antibakteriális felülettel rendelkeznek, ami gátolja a baktériumok szaporodását a padlón (Tesztelt baktérium: Staphylococcus aureus).
  • Fényállóak: még akkor is jól teljesítenek, amikor órákig süt a nap. Így a padló nem fakul a 6-os besorolás szerint, amely a Blue Wool skála legmagasabb szintje.
  • Megfelelő telepítés mellett kiválóan használható fürdőszobákba.
  • A DIN EN 13329 szerinti 32-es és 33-as használati osztályba soroltak, ami strapabíróságot jelent.
  • Csak fenntarthatóan kezelt erdőkből származó fa felhasználásával készül.
  • A gyártó nem használ PVC-t a padlóburkolatokhoz.
  • A MO!RE szubsztrátum CO2-semleges, így a fa feldolgozásakor ez a termék kevesebb CO2-t bocsát ki, mint amennyit a fa élete során elraktározott.
  • Ütés- és nyomásálló, karc- és kopásálló a különösen kemény felületének köszönhetően.

A mai kor elvárásaihoz igazodva a gyártók tudják, hogy a laminált padlónak illeszkednie kell az emberek, a vásárlók életmódjához, és nem fordítva. Mert az otthonunk egy biztonságos menedék, a család és a barátok találkozóhelye, ahol ünnepelhet, táncolhat, nevethet és önfeledten lehet boldog. Mindehhez olyan padlóra van szükség, amely Önnel együtt működik, és különösen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik.

Ha segítségre van szüksége a választásban keressen minket!

Pin It on Pinterest