Amikor egy gyártó és egy termékcsoport fejlődik és egyre jobbá és jobbá válik, akkor forgalmazóként örömmel figyeljük a változást.

 

De vannak olyan esetek, amikor a folyamatos termékfejlesztés és innováció olyan éles fordulatot kap, amikor észnél kell lenni. Úgy kell ezt elképzelni, mint egy szoftverváltást, minden szuperül működik a régiben – sokszor nem is értjük miért kell már megint változtatni –, de a régi az újjal nem kompatibilis. Most viszont az 1c2gPure+ esetében szükséges volt a változás, de figyelni kell a részletekre!

 

2024 egyik legnagyobb változása a padlóillesztési-profilrendszer megváltoztatásáról, az újonnan bevezetésre kerülő 1c2gPure+ rendszerről szól!

 

Az elmúlt években jelentős átalakuláson ment keresztül a laminált padlók piaca. A korábbi standard padlók mellett ugyanis egyre népszerűbbek lettek a vízálló padlók. A vásárlók részben kényelmi, részben magasabb minőségi elvárásnak megfelelő funkcionális szempontokat figyelembe véve ma már kifejezetten keresik a vízálló padló termékcsaládokat.

Egy jó gyártó és egy jó forgalmazó igazodik a fogyasztói igényekhez és együtthalad a kor innovációs technológiájával is. Ezért a Kronospan a 2024-es kollekció megalkotásakor a termékválaszték jelentős részét vízálló kivitelre változtatta. De ez újítások sorát is magával hozta, így igazodni kellett a növekvő műszaki követelményekhez is. A jobb vízállóság pedig megköveteli, hogy a korábbiakban alkalmazott padló illesztési profilja is átalakuljon, jelentősen változzon.

Az új kollekcióval érkező és a megnövekedett vízállósági követelményeknek megfelelő úgynevezett 1c2gPure+ illesztési profil a 7-14 mm-es V-fugás termékválaszték (beleértve az extra hosszú típusokat is) esetében kerül bevezetésre. Ez a fejlesztés és változás a lehető legbiztosabb megoldást nyújtja a nedvesség behatolásával szemben.

 

Az új illesztési profillal kapcsolatos legfontosabb változások:

  • A panelek felületi mérete hosszban és szélességben egyaránt +3 mm-rel növekszik. Ennek köszönhetően a csomagban és a raklapon lévő m2 ezzel összhangban szintén növekszik.
  • Az új 1c2gPure+ profil sem hosszában, sem keresztben nem kompatibilis a korábbi 1c2gPure illesztési profillal. Nagyon fontos, hogy mindenki figyeljen a következőre: a különböző profilokkal készült termékek összeillesztése nem lehetséges.
  • Mivel a klikkes rendszer nevében csak egy + jel a különbség, ezért minden 1c2gPure+ termék új cikkszámot és új EAN-kódot kap.
  • Azért, hogy sem mi, sem a vásárlók ne keveredjenek meg, a raktárban lévő termékek megkülönböztetése eltérő színű lesz. Az 1c2gPure+ címke sárga lesz.

Az eltérő klikkes rendszerű termékek színben és mintázatban sok esetben megegyezhetnek, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy klikkes, összekapcsolási rendszerükben nem kompatibilisek. Reményeink szerint a KronoFlooring termékek új kollekciója és a továbbfejlesztett 1c2gPure+ padlóillesztési profil magas minősége Önt is meggyőzi. Mindez azonban mégsem jelenti azt, hogy nem érdemes már a régi klikkes rendszerű terméket választani. Mert a helyzet nem az, hogy az egyik rosszabb, mint a másik, hanem az, hogy az egyik jobb a jónál, viszont a két jó nem kompatibilis egymással.

Ha kérdése lenne, keresse bővebb felvilágosításért kollégáinkat!

Pin It on Pinterest