A Krono Original 2020/21 padlókollekciójának legújabb termékcsaládja:

az úgynevezett Stone Plastic Composite vagy Stone Polymer Composite padló, röviden SPC padló. Ez a padlótípus egy olyan új technológiával készül, amely során az ásványi- és kőtörmeléket polimerekkel, azaz műanyaggal ragasztják össze hidraulikus nyomás segítségével. Az SPC padló a legújabb generációja a magas minőségű, rugalmas padlóknak.

Csak úgy, mint a laminált padlónak, az SPC padlónak is számtalan burkolási mintája lehet. Ráadásul a padlólapok sokféle variációban elérhetőek a valódi, élethű fától kezdve, a már ismert „handscraped” felületkialakításon át, a polírozott márványig. Ezek a lapok képesek a laminált padlóhoz hasonló hangulatot kelteni, de akár a valódi fa vagy a csempe érzetét is kelthetik.

Mivel az SPC padló rugalmasabb könnyű vele dolgozni. Számos formában lerakható és tökéletesen vágható, illeszthető kis helyekre vagy bonyolult elrendezésű terekhez is kiváló. Különleges anyagösszetétele miatt tartós, hosszú élettartamú és ellenáll bármilyen típusú „gyalogos forgalomnak”. Könnyű fenntartani a tisztaságát, hiszen bármilyen felmosóval vagy porszívóval egyszerűen tisztítható.

A SPC padló ideális konyhába, fürdőszobába is.

Az SPC padlóhoz csak úgy, mint a laminált padlóhoz szükséges egy réteg padlóalátét, a megfelelő párazárás biztosítása és zajcsökkentés céljából. Számos SPC padlólap azonban, már rendelkezik beépített alátéttel, ezáltal is egyszerűbbé és gyorsabbá téve a használatot és lerakást.

Az SPC padlólapok különleges anyagösszetételük miatt 100%-os vízálló-képességgel rendelkeznek.

Az SPC padlóburkolat továbbá jóval tűz- és vízállóbb, valamint a WPC (wood composite core) padlóktól tízszer, míg a laminálttól hússzor ütésállóbb. Az SPC jóval felhasználóbarátabb, mint a korábbi padlóburkolatok, ugyanis a lapok lehetnek előre perforáltak. Ezáltal mellőzhető akár a fűrész használata is a munka során. Arról nem beszélve, hogy az SPC padló klikkes technológiája könnyebbé teszi a lerakást és kevesebb hibalehetőséget enged. Ez a termék lefektethető bármilyen kemény felületre, de ideális konyhákba, fürdőszobákba is, mivel könnyű takarítani, fenntartani és bármilyen háztartási kopásnak ellenáll. Teljes vízálló-képessége miatt a vizes helységekbe is lerakható, így az idei trendeknek megfelelően, akár az egész lakást egyforma, egybefüggő padlóburkolat boríthatja.

Pin It on Pinterest