Amikor új laminált padlót vásárolunk, nagyra értékeljük az új termék fényes, ragyogóan tiszta felületét és foltmentességét.

A sima, porszemtől mentes felület szemet gyönyörködtető látvány, de vajon néhány hónappal a vásárlás és beszerelés után is megőrizhető-e a ragyogás? Ahhoz, hogy megőrizzük a padlót eredeti formájában, nem árt, ha szem előtt tartunk néhány szempontot. Ezeket az előírásokat azért is fontos betartanunk, hogy a termék esetleges problémája esetén később valóban érvényesíteni tudjuk a gyártói garanciát.

A Krono Original laminált padlók kiváló minőségének titka a gyártó hosszú évek sora alatt szerzett tapasztalata és szakértelme. Az általunk forgalmazott padlók kiváló minőségéért – a Krono Original terméktől függően – akár harminc évre szóló jótállást is vállal. A gyártó ugyan próbál minden részletre figyelni, de bizonyos biztonsági előírások és állagmegóvási kötelezettségek teljesítése csak a vásárlón múlik.

Az alábbiakban összeszedtünk néhány tippet, amire mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy hosszan élvezhessünk a laminált padló eredeti, vásárláskor tapasztalt minőségét.

  1. Amikor megvásároltuk a választott padlót annak minden termékcsomagjában találunk egy hosszú papírcsíkot, melynek egyik oldalán – a jobb érthetőség kedvéért – piktogramokkal van feltüntetve, hogyan kell a megfelelő garancia biztosítása érdekében bánni a  termékkel. Nagyon fontos, hogy ezt elolvassa!
  2. Kerüljük el, hogy a padlóelemeket tartósan nedvesség érje!

Bizonyos termékcsaládba tartozó padlóink vízállóak, és elhelyezhetők a konyhában vagy a fürdőszobában is. De más termékek csak meghatározott páratartalom mellett őrzik meg az állagukat, és az is kárt tehet bennünk, ha nedvesség éri őket. Ügyeljünk tehát arra, hogy minden helyiséghez a megfelelő típusú laminált padló elemeket válasszuk, különös tekintettel a konyhára és a fürdőszobára, ahol a padló nagyobb eséllyel lesz kitéve nedvességnek! Ez már nem is tipp, hanem tanács.

      3. Padlófűtés esetén győződjünk meg róla, hogy nem lépjük-e át a megengedett maximális hőmérsékletet!

Fagyos téli éjszakákon nagy lehet a kísértés, hogy a szokásosnál magasabb fokozatra kapcsoljuk a padlófűtést, hogy jól átmelegedjen a szoba. Arra viszont ügyeljen, hogy vásárolt termék többnyire csak a szobahőmérséklettől nem jelentős mértékben eltérő hőmérsékleten őrzik meg optimális minőségüket (legfeljebb 27 °C).

       4. Ügyeljünk rá, hogy a padlóelemeket ne érje túl erős fény vagy sugárzás!

Padlóink minősége akkor garantálható legbiztosabban, ha olyan helyiségben helyezzük el az elemeket, ahol nincsenek kitéve túl erős fénynek vagy sugárzásnak. A padlóelemek állaga a normál fényhatásra optimalizált. Ha például déli tájolású szobában fektetnénk le laminált padlót, ajánlott sötétítő függönyöket beszerezni, hogy a padlót megvédjük az extrém sugárzástól.

További tipp

       5. A padló tisztításához csak seprűt vagy porszívót használjunk!

Porszemek és szennyeződések esetén nagy lehet a kísértés, hogy a nem kívánt foltokat olajjal vagy egyéb fényezőszerekkel tüntessük el. Ezek a tisztítószerek ugyan sikeresen vehetik fel a harcot a foltokkal, de a laminált padlóelemekben maradandó károsodást okozhatnak. Ezzel szemben a laminált padló különleges kompozit vagy HDF alapanyaga kiválóan tisztítható seprűvel vagy porszívóval, így ezekkel gond nélkül feltakaríthatjuk az apró porszemeket és szennyeződéseket. Alkalmazhatunk enyhén benedvesített törlőkendőt is, de ügyeljünk arra, hogy az ne legyen túlságosan átitatva vízzel.

     6. A padlóelemeken elhelyezett bútorok lábát lássuk el védelemmel, hogy a padlón elcsúszva ne okozzanak karcolást!

Különösen a mostani home office idején sokan szereznek be forgósszéket, vagy a padlón elcsúsztatható bútordarabokat. Ezek a bútorok praktikusak, hiszen még fel sem kell állnunk a székből, csak a szoba egyik sarkából átgördülünk a másikig. A laminált padlókban viszont könnyen kárt tehetnek, ha nem tesszük meg a megfelelő óvintézkedéseket. Padlóink fajtától függően és eltérően kopásállóak. Vannak, amelyek nehezen viselik az olyan extrém eseteket, ha a padlóelemeken rendszeresen terheléssel ellátott székeket vagy egyéb bútordarabokat csúsztatunk el. Ezért javasoljuk, a megfelelő védelem kialakítását

      7. Megfelelő terheléshez, megfelelő padlót válasszunk!

Reméljük, ez a néhány tipp hasznosnak bizonyul és vásárlóink megfogadják a tanácsokat!

Pin It on Pinterest