Bármilyen laminált padló trendek vannak a világban pár praktikus tanács a melegburkolatokkal kapcsolatban mindig jól jön!

Akkor is van értelme laminált padlóban gondolkodni, ha a felújítás csak fél év múlva esedékes! Ugyanis fontos, hogy legyen elképzelésünk arról, körülbelül mit szeretnénk és hova. Ebben adhatnak igazán jó ötletet a 2019-es laminált padló trendek! Azoknak is, akik már kész enteriőrtervvel rendelkeznek!

A halszálka motívumban lerakott padlózat, értelemszerűen, kőre hajazó szürkés színvilággal.Mivel több száz színű, mintázatú és árnyalatú laminált padló elérhető, érdemes megfontolni, mekkora a tér, amelyben választása beépítésre kerülne. Ugyanis a padlófelület dominánsan befolyásolja egy helyiség hangulatát, térérzetét. Ha kisebb helyen rakjuk le, érdemes a világosabb színek felé kacsintgatnunk, mivel a sötétebb tónusok szűkítik a teret. Ebből adódóan a fényjáték más szemszögből is fontos. A hatások nagyobb mértékben is eltérőek lehetnek nappali természetes és megvilágított fényben!

Ha tisztába kerültünk nagyjából, hogy a lakásunk, szobánk, vagy egyéb helyiségünk nagysága, bútorzata, beépítettsége hogyan is párosul azzal, amilyen padlót lelki szemeink előtt látunk, elmerülhetünk a 2019-es trendkínálat ajánlásaiban!

Továbbra is nagy kedvenc a fahatás.

A különbség talán csak annyi, hogy a keményfa mellett a laminált padló is kezd feljönni, hiszen a mai technikákkal már szinte bármilyen fahatást meg lehet valósítani. Ráadásul ezáltal olcsóbb és strapabíróbb anyagot kapunk. Természetesen a fahatásnak ezúttal el kell térnie a szokványostól, az átlagostól, vagyis az unalmastól. Már két éve, a trendlistákat zsinórban uraló fás megoldások éppen ezért nem a színükben változtak, hanem alapvetően stílusukban.

A halszálka elrendezés ami most igazán menő. Az igazi vintage hatáshoz ezen kívül a hosszabb és szélesebb padlódeszkák is hozzájárulnak.

Az innovációnak köszönhetően a 2019-es évben folytatódik a konyhák és fürdőszobák meghódítása a laminált padló részéről! Bár a 100%-os vízállóságot még csak a PwC éri el, ez az arány hamarosan változni fog a laminált burkolatok javára. A nedves helyiségeknél hódít a beton, a szürkés mészkő és terasz színvilág. Plusz felszíni elemként ez kombinálható fémes, esetleg rozsdaeffektekkel.

A következő trend, ami szinte mindenben egyre fajsúlyosabb szemponttá válik: az ökotudatosság.

Újdonságként megjelenik a halszálka motívumban lerakott padlózat, értelemszerűen, kőre hajazó szürkés színvilággal.Mint azt már az elején írtuk, e téren sincs ok az aggodalomra, hiszen jelenleg ez az egyik legkörnyezetbarátabb megoldás a padlóburkolatok közül! Éppen ezért optimális választás mindazoknak, akiknek ez fontos, de ezzel együtt a széles választékot is preferálják.

Összességében elmondható, hogy a 2019-es laminált padló trendet az a folyamat jellemzi, amikor a laminált burkolat átveszi a vezetést a PwC, keményfa és egyéb melegburkolatoktól. Sőt olyan szobákba is behatol, ahol eleddig semmi keresnivalója nem volt.

Újdonságként megjelenik a halszálka motívumban lerakott padlózat, értelemszerűen, kőre hajazó szürkés színvilággal. A hagyományos felhasználási területeken, mint például a nappali, háló vagy gyerekszoba, az erős fahatás dominál. Ennek megfelelően jellemző a sötétebb szín, amelynek tónusát bátran szakítja meg a régi fadeszkákat jellemző görcs, vagy hirtelen világos színű törés.

Ugyancsak az újdonságok közé tartozik a hosszabb és szélesebb deszkák használata is, amelyek tovább erősítik a fahatást és a rusztikus stílust.

Jó és hasznos, hogy a trendeket egyre inkább a stílus és a változatosságra törekvés igénye formálja, nem pedig egy-egy szín kiválasztása, annak folyamatos terjesztése. Az idei trend kétségkívül nagyobb döntési szabadságot ad, hogy választásunkba belecsempészhessük saját elképzeléseinket is. Mindez köszönhető a laminált padlók óriási választékának és sikeres terjedésének!

Pin It on Pinterest