Biztosan felmerül a kérdés, hogyan lehet a laminált padló felületét tisztán tartani a lerakást követően.

Mint minden más felület kezelésénél, a laminált padló tisztítása esetében is egy kis odafigyeléssel hosszú évekig megtarthatjuk annak szépségét, különösebb erőfeszítés nélkül. Ez igazán nagy kihívást jelent olyan lamináltok esetében, mint a világos, vagy a dombornyomott laminált padlók.

A legtöbb laminált padló, hogy hűen reprodukálja a prémium minőségű fa jellegzetességeit, autentikus dombornyomott felületű, melyhez mély pórusok társultak, az igazán élethű hatásért. Természetesen ezeket a mintákat tisztán is kell tartani.

Szerencsére a Padlófutár által forgalmazott Krono Original termékek speciális előnyben részesülnek. Ezeket a laminált padlókat ugyanis speciális anyag, egy úgynevezett ABC (Anti Bacterial Coating) antibakteriális bevonat gátolja a baktériumok szaporodását, ezzel is tisztább környezetet teremtve.

Igazán kellemes látvány a laminált padló tisztítása után.

Tanulja meg, hogyan járjon el helyesen a laminált padló tisztítása esetén!

A laminált padlók többségére igaz, hogy nem igényelnek különösebb odafigyelést, tisztítást. Ennek ellenére igenis fontos a megfelelő padlótisztítás, főleg a világos, vagy dombornyomott laminált padlók esetén.

A mindennapos apró foltokat, étel-, italfoltokat könnyedén és gyorsan nedves ruhával vagy ronggyal egyszerűen eltávolíthatja. De annak érdekében, hogy a felület ugyanolyan szép maradjon, akárcsak új korában, a laminált padló tisztítása és ápolása egyszerűsítéséért be kell tartani pár alapvető szabályt!

Különösen szennyezett területek

Azokon a területeken, ahol mindennapos, erős szennyeződés éri a laminált padlót, mint a bejáratnál, alkalmazhatunk porvédő szőnyeget. Ez megakadályozza, hogy a laminált padló idő előtt elkopjon. Az otthonunkban lévő bútorok lábait csúszásmentes anyagokkal fedjük le! Így a bútorok mozgatásakor nem fog karcolódni a laminált padló felülete.

Érdemes energiát fordítani a karcolások megelőzésére, mivel az ilyen károk bekövetkeztekor nem minden esetben érvényes a gyártói garancia. Hogy biztosra menjünk, ezeket a bevonatokat folyamatosan ellenőrizzük, a kopás és a későbbi lamináltsérülés elkerülése érdekében.

A tisztán tartott laminált padló az év minden napján kellemes hatást ad otthonának.

Minden esetben kerülni kell az álló nedvességet!

A laminált padlók igazi ellensége a hosszabb ideig rajtuk álló, pangó víz. Ez ugyanis bejut a laminált belsejébe, amit az felszív és ettől bedagad. Így tehát, minden esetben kerülje az álló vizet, a túlzott nedvességet! Ez vonatkozik a virágcserepek, vázák illetve bármilyen csap környékére. Minden esetben ellenőrizzük le, nem folyt-e ki például a virágcserépből a víz az öntözés után.

Természetesen a laminált padló tisztítása sem célszerű túlzottan nedves takarító eszközökkel. Felmosáskor, foltok letörlésekor ügyelnünk kell arra, hogy a padlón ne maradjon sok vízmaradvány. Figyeljünk oda a gyerekekre és a szellőztetésre is, ugyanis a kiborított innivaló és az esőzéskor nyitva hagyott ajtó, ablak is nagy károkat okozhatnak a laminált padlóban.

Ne használjon viaszt vagy olajat tartalmazó ápolószereket a laminált padló tisztítása esetében!

Ezek nem tudnak megszáradni, felszívódni, úgy mint egy hagyományos vízbázisú padlóápoló. Ennek következtében ezek az ápolószerek olyan réteget képeznek a padló felületén, amely mágnesként vonzza a szennyeződéseket.

A laminált padló tisztítása és ápolása esetén mindig ellenőrizze, hogy ne maradjon tisztítószer maradvány a padló felületén, és kerülje azokat a tisztítószereket, amelyek olajat tartalmaznak. Takarításra alkalmas eszközök közé tartozik a törlőkendő, a nedves ruha, a felmosó és a porszívó.

Bármilyen további kérdése lenne, keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén!

Pin It on Pinterest