A sokoldalú laminált padló előny. Az előző blogbejegyzésünkben segítettünk a megfelelő laminált padló kiválasztásában.

Elmondtuk, hogy a laminált padló előnyösebb a szőnyegpadlónál, mert könnyebben tisztítható, jobb a kőlapnál, mert melegebb felület, a linóleumnál esztétikusabb és praktikusabb a parkettánál, mivel gyorsabban lerakható. Mostani bejegyzésünkben a sokoldalú laminált padló néhány további előnyét fogjuk bemutatni.

A sokoldalú laminált padló felszedéseA laminált padló azért is sokoldalú és előnyös, mert felszedhető és áthelyezhető egy másik helyiségbe. Ezáltal pénzt és időt takaríthatunk meg, ha a padlónk jó állapotban van és csak a hangulaton változtatnánk. De a felszedés és újra lerakás során nagyon kell figyelni néhány dologra. Az első, hogy nagyon óvatosan szedjük fel a padló darabjait. A második pedig az, hogy a pakolás során óvatosan pakoljuk egymásra a darabokat, hogy szállításkor egyik se sérüljön meg. Megeshet, hogy egy régebbi modellről van szó és már nem pótolható, így egyetlen darab is kincset érhet.

Ezen kívül még két nagyon fontos dologra kell különösen odafigyelni.

A felszedés, szállítás és újra lepakolás során nagyon kell vigyázni az összeilleszkedő részek épségére, amit nút rendszernek hívnak. Ha ez megsérül már egyáltalán vagy csak rendkívül nehezen és szakértői hozzáértéssel tudjuk újra felhasználni a hibás darabokat. (Nyilván ez a sérülés mértékétől is függ.) Ami még fontos az a lamináltpadló-elemek sarka. Ha a sarok sérül, akkor esztétikusan már szinte lehetetlen letenni a hibás darabot.

Felhívnánk a figyelmet arra is, hogy nem célszerű szőnyegpadlóra vagy padlófilcre helyezni a laminált padlót. A szőnyegpadló és a padlófilc azért nem alkalmas a laminált padló alá, mert túl puha. A puha felületre helyezés következményeként a laminált padló instabil lesz és az összeillesztéseknél nagyon könnyen eltörik. Ha szőnyegpadlóra tesszük a laminált padlót, az nem csak szerkezetileg előnytelen, de nagyon egészségtelen is. Hiszen a szőnyegpadló anyagában lévő poratkák és szennyeződések benne maradnak és különböző betegségeket vagy allergiás reakciót vonnak maguk után.

A jó hír tehát az, hogy a sokat költözők vagy azok a fiatalok, akik albérletben laknak még a laminált padlót is magukkal vihetik, ha azt szakszerűen rakták le és szedték fel.

További blogbejegyzéseink

Pin It on Pinterest