Mint minden évben, most is igazán izgalmas trendek uralják a laminált parketták, lamináltpadlók piacát.

Bár annak, aki az elmúlt években figyelemmel kísérte a laminált parketta trendeket, nem lesznek nagy meglepetések a laminált padló trendek 2020-as vonásaiban. A legfontosabb, hogy divatja van a vinyl padlónak, de továbbra is keresett és divat az élethűen utánzott fahatás. Ezek a tartós, élvonalbeli termékek vízállóak, könnyen tisztíthatók és karcállóak. Azért lettek annyira népszerűek, mert ideális választást jelentenek elfoglalt embereknek, akiknek nincs idejük a komolyabb karbantartáshoz. Vagy háziállatokkal élők és kisgyermekes családok számára. Tökéletesen megállja a helyét nedves környezetben, például fürdőszobában és olyan területeken is, ahol erős a használat és nagy a forgalom.

A laminált padló trendek 2020-as alapjellemzője, hogy a realisztikusan megidézett csomók, faerezet mellett idén a közepesen barna tónusok is előtérbe kerültek. A továbbiakban is bátran választhatunk rusztikus vagy éppen vintage kinézetű laminált padlót. Mert ezzel is biztosan trendik maradhatunk. De a mostani nagy környezettudatosság jegyében az újrahasznosított hatást keltő kinézet is nagyon trendi lesz.

A közepesen barna tónusok előtérbe kerülése nem jelentette azt, hogy a fehérített laminált parketták nem fogják megtartani stabil helyüket a trendek közt. Azoknak sem kell majd szomorkodniuk, akik természetesebb színeket szeretik, tehát inkább az eredeti fa színeket preferálják. Ők is kedvükre válogathatnak majd a méz árnyalatok közül, illetve a világosabb faszínek között. Sokan azt mondják, hogy a vörös árnyalatok már nem divatosak és a sötét színeket viszont is az igazán mély sötétség jellemzi, azok, amelyek igencsak kontrasztos tereket teremtenek.

Ha már a mintázatoknál járunk, elmondhatjuk, hogy nem lesz sok különbség az elmúlt évek trendjeihez képest 2020-ban sem. Mind a széles, mind pedig a keskenyebb szélesség trendi lesz. Erőteljesebben jelentkezik a halszálkaminta, mint korábban és az érdekes, egyedi lerakási modellek, sablonok is menők lesznek. A fenntarthatóság és a kültér belső térbe engedésének, oda történő beépítésének is egyre nagyobb hangsúlya lesz. A természetes színek tendenciája pedig még egy jó ideig megmarad és úgy tűnik az a divat szerencsére, ami elegáns és praktikus.

Erőteljesebben jelentkezik a halszálkaminta, mint korábban és az érdekes, egyedi lerakási modellek, sablonok is menők lesznek.

Pin It on Pinterest