Sokak számára még mindig elképzelhetetlen, hogy a konyha padlóburkolata laminált padló legyen.

Pedig ez a trend egyre elterjedtebb. A lakberendezési magazinokban rengeteg képet látni olyan konyháról, sőt még fürdőszobáról is, ahol laminált padló van burkolatként. Nem véletlenül, hiszen szép, barátságos, meleg hatást kelt, könnyen tisztítható és egyedi látványt nyújt.

Azokban a lakásokban, ahol amerikai típusú konyha vagy étkező rész is van, kifejezetten jól mutathat, ha végig laminált padló van lerakva. Nem töri meg a teret vizuálisan, nem határolódik el a konyha és a nappali. A szép egységes tér kialakításával a burkolatváltással sem kell bajlódni.

A szép egységes tér kialakításával a burkolatváltással sem kell bajlódni.      A világos laminált padló szép és modern hatást kölcsönöz a konyhának.

Referenciák - Tárnok - A konyha új burkolata – a laminált padló

A megfelelő fajtájú, típusú, mintázatú és minőségű laminált padló kiválasztása elengedhetetlen, hiszen nem mindegyik alkalmas a konyhába. Fontos, hogy magas kopásállóságú legyen, legalább 32-es, emellett az is fontos, hogy a vastagsága is megfelelő legyen. A 7 mm alattiakat semmiképp se használjuk! Minél vastagabb, annál jobb. Sőt arra is érdemes gondot fordítani, hogy olyan laminált padlót válasszunk, amely jól bírja a vizet, azaz aquastop-os.

Az aquastop típusú laminált padlókat eleve úgy tervezték, hogy jobban ellenálljanak a víznek és akár 48/72 órás védelmet is nyújthatnak a mindennapi kilöttyentett italok, lecseppent nedvesség vagy a háziállatok által okozott piszok ellen. Ez a típusú laminált padló a konyhában és a fürdőszobában is megállja a helyét. Úgy tervezték, hogy jobban ellenálljon a nedvességnek, de azért nem hosszú távon vízállóak (egy csőtörés azért megviseli őket). Tervezésüknek, kivitelezésüknek és gyártásuknak köszönhetően ezek a típusú padlók is gyerek- és állatbarátok. A jobb védelem érdekében célszerű vízálló szilikon tömítőanyagot alkalmazni a laminált padló lerakásakor.

Tanácsként mindig azt szoktuk mondani, hogy a minőség mellett a legfontosabb a laminált padló lerakása.

Az a tény, hogy milyen a lerakás (minőség, dizájn, technológia) nagyban befolyásolja, meddig fogja bírni a laminált padló a konyhában. Ha rosszul van lerakva, akkor például az illesztéseknél víz szivároghat be, ami tönkre teheti a padlót.

A laminált padló mellett viszont a konyhabútor sem elhanyagolható. Az olcsó, áruházakban kapható, elemes konyhák szépek, viszont nem mindig praktikusak. Partnercégünk a Konyha-szerviz Bt. szerint fontos, hogy a konyha lábakon álljon, mert a földön álló konyhabútorok és még a laminált padlók is könnyen tönkremehetnek, ha kifolyik valami és nem takarítjuk fel a bútor alatt. A megfelelő felmosási technikákra mi is sokszor felhívjuk a figyelmet, a konyhában ennek betartása kétszer olyan fontos, hiszen a laminált padló a sok vízzel történő felmosásnál magába szívhatja a vizet.

A laminált padló barátságos, meleg hatást kelt a konyhában.

A beépített konyhák – amellett, hogy egyediek és a vevő igényei szerint készülnek – általában lábazattal rendelkeznek, amelyet egy takaró rejt el. Ez elfedi a lábakat és megakadályozza, hogy víz kerüljön a bútor alá. Viszont, ha ez a léc valami miatt tönkremegy, akkor nem kell az egész konyhabútort kicserélni, elég csak a takaró lécet.

Azoknak, akik szeretik a laminált padlót, de

mégsem szeretnének laminált padlót alkalmazni a konyha teljes területén nagyon látványos és érdekes megoldások állak rendelkezésre a kő burkolatok és a laminált padló megosztott alkalmazásában.

A laminált padló és a járólap találkozásának egyedi megoldása.  A látványos megoldás a konyhában a burkolatváltásra.

Konyha laminált padlóval és járólappal.

A képek a Pinterestről és a www.igenyesbutor.hu weboldaláról származnak.

Pin It on Pinterest