Mint már korábbi cikkünkben megírtuk, 2020-ban nagy divatját éli a vinyl padlóburkolat.

Éppen ezért, fontosnak tartjuk bemutatni, mivel lehet tökéletesebbé tenni a vinyl padlókat és azok lerakását. A kulcsszó: vinyl padlóalátét. Vagy ha szigorúan vesszük a helyesírását, akkor vinylpadló-alátét. Ezzel a termékkel növelhető a padló élettartama, de ezzel őrizheti meg akár a padló szépségét is hosszútávon. Ha úgy döntött ezt a típusú padlóburkolatot szeretné otthonába, akkor a válasz nagyon egyszerű, mert csak a megfelelő vinyl padlóalátét kell kiválasztania a cél érdekében. Mégegyszer hangsúlyozzuk, hogy ez növelheti a padlója élettartamát is.

A vinyl padlóburkolat a hagyományos habfóliáknál jobb tulajdonságokkal rendelkező alátétek alkalmazását igényli. Ma már szerencsére vannak korszerűbb és energiatakarékosabb megoldások is.

A padlóalátét elsődleges célja, hogy megvédje a padlóburkolatot a ránehezedő súlyok által okozott kártól. Így a jó vinyl padlóalátétnek magas teherbírással, csúszásmentes felülettel és vékony kivitellel kell rendelkeznie. A garancia és a padló állapotának megőrzése mellett a megfelelő vinyl padló alátét növeli a padlófűtés hatékonyságát, hangszigetel és csökkenti a zajt. Mindezek az előnyök mellet gyorsan és egyszerűen lerakható. De nagyon fontosak a megfelelő előkészületek. Már csak azért is, mert a vinyl padló alátét jóval vékonyabb a hagyományos padlóalátéteknél ezért sokkal jobban igényli, hogy az aljzat maximálisan sík felület legyen.

Mivel a vinyl padlólapok jóval vékonyabbak a laminált padlóknál, nagyon fontos a padlóalátét magas teherbíró képessége. A magas teherbírás miatt, ezek a padlóalátétek általában magasabb anyagsűrűséggel is rendelkeznek.

A vinyl padlóalátét növelheti a padlója élettartamát.

Vinyl padló alá a megfelelő vinyl padlóalátét kell!

A csúszásmentes felület azért fontos, mert a lépéseink oldalirányú erőket indukálnak, ezáltal elmozdíthatják a lapokat egymástól. Így a padlóalátétet mindig a csúszásmentes felülettel felfelé kell lefektetni,  és csak erre kerülhetnek a vinyl padló lapjai. A vinyl burkolatok esetében a megfelelő nedvességálló-képesség miatt nem szükséges külön párazáró fóliát használni.

A fenti szempontokat figyelembe véve, áruházunkból például a vinyl padlóburkolatokhoz az XPS 2 alátétfóliát javasoljuk megvásárolni.

 

Pin It on Pinterest